Ден на Мира- 21 Семптември 2009г.

Петък е, но е един малко по-различен Петък…

Събираме се в класната на 10д, разчистваме чиновете, постиламе вестници и се захващаме за работа- целта ни този път е изработването на гигантска пощенска картичка по случай 21. 09- Деня на Мира.

И при все, че доста хора се отказаха в последния момент заради изникнали ангажименти, ето че сме 20 човека- 20 художници готови да засвидетелстват майсторството си (или липсата на такова 😉 на „платно“, отрязано от детски чаршаф.

Само пет минути по-късно в стаята цари невиждан дори и за нас безпорядък или както хората от нашето „съсловие“ казват- „творческа атмосфера“. Настъпваш тубички с бои, препъваш се в кофата за миене на четките, но какво пък- винаги има препъни камъци :).

Всички сме се сбутали, един търчи в една посока да търси вестници, друг- да сменя водата, а долу на пода на минимално разстояние един от друг всички рисуват, оцветяват, експериментират, мажат…

Момчетата като най- компетентни 😀 дават съвети и наставления… И ето, че дали благодарение на тях или по-скоро на тези от момичетата, които действително разбираха, след около час и половина усилен труд сме готови… :)))

Е, не е шедьовър, за това можем да се съгласим, но пък сме вложили много емоции и усмивки в направата на тази наша „гигантска пощенска картичка“ и доколкото целта ни беше да направим едно свежо, нестандартно, оптимистично и закачливо послание за един по-усмихнат и по-мирен свят- светът такъв, какъвто искаме да го видим, задачата ни е надминала целта си, а за другото… можете да ни напишете своите коментари по-надолу :))).

Какво е за теб Мирът и какво е значението му за съвременния свят?  Твоето послание за по-усмихнат и по-мирен свят??

Мирът е нещото, без което светът няма да бъде пълноценен за неговите жители. Значението му днес е значително понижено, хората не обръщат достатъчно внимание на случващото се, а дори и да има такива хора, те са много малко. Правете добро и ще ви се върне добро.
Полла, 9д кл.

Мирът за мен е начин на живот в съгласие със себе си и с околните без напрежение, без страх и излишно насилие. В съвременния свят рядко се замисляме за стойността на Мира, но той е част от нас или поне така трябва да бъде. Мирът, погледнато по-простичко, е нашето спокойствием нашето щастие. Моето псолание към света е проблемите да се решават с дипломация, а не с война, бой и насилие, защото ако искаме да живеем  мир, трябва да се научим да действаме мирно.    Ива, 10д

За мен Мирът е от особено значение за съвременния свят.Във забързаното ежедневие във което всеки един от нас живее,трябва да има спокойствие и разбирателство.А именно това е Мирът за мен-спокойствието,че утрешният ден ще бъде щастлив поне колкото днешния.И разбирателството-било то между отделни личности или държави.
За мен тези две понятие са взаимно свързани-защото не може да си спокоен,ако няма разбирателство и обратното.
Всички знаем какво трябва да направим-за да бъде светът по-усмихнат трябва само да се усмихнеш.Когато четеш това просто се усмихни и светът ще бъде по-усмихнат!
А как да го направим по-мирен?Нека започнем от това да го направим по-добър.Защото светът-това сме ние и ако той е по-добър,значи и ние сме такива.А виждали ли сте добър човек,който да не се усмихва?Виждали ли сте добър човек,който да не е миролюбив?Не мисля.
Затова просто се усмихни и направи света по-добър,по свой собствен начин!                          
Диди, 9д

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Спонсор на кампанията е магазин за художествени материали „Импресия“.

Advertisements

6 Коментари to “Ден на Мира- 21 Семптември 2009г.”

 1. Дени Xd Says:

  „Правете добро и ще ви се върне добро“ какво по-точно можем да кажем? Аз смятам, че се връща дори 100кратно, защото всяка една минута прекарана с мисълта, че вършиш нещо полезно те зарежда достатъчно. И да не забравяме, че това е още един повод да се усмихнем, а без друго хората не се усмихват често в последно време…

 2. Ванеса Says:

  Честит ден на Мира!!!

 3. delirium.girl Says:

  Честит ви ден на мираааа ♥ все такива усмихнати и оптимистични хора да бъдете :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 4. Диди Says:

  Беше много забавно!Всички бяхме омазани със бои(които за щастие се перат!!)нарочно или не.В лицата приличахме на индианци,готови да изпълнят някой ритуал,а във въздуха се усещаше еуфорията.Отново направихме нещо добро!(както винаги-благодарение на Маги! :*)

 5. charityngdek Says:

  абе, я, да спрете с това „благодарение на Маги“, а ако ви нямаше вас Маги сама ли щеше да си ходи по акции??? :)))

 6. ... Says:

  znae6 li, maginka, tova, 4e ne vseki moje da oceni kakvo pravim e samo potvurjdenie za nujdata ot nego 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: