Национален младежки литературен конкурс „Моят незабравим доброволчески спомен“

Ученическото Благотворително Дружество към

                                 НГДЕК

                           с подкрепата на:

 

НЧ „Бъдеще сега“; фондация „Човешката библиотека, ShakerADV., „Детско Арт Студио „НИК“, Общински театър „Възраждане“, Столична библиотека, магазин за художествени материали „Импресия“

 

 

                             организира:

 

 

НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

 „МОЯТ НЕЗАБРАВИМ ДОБРОВОЛЧЕСКИ СПОМЕН“ 

 

 

 

 Кой? всеки добротворец на възраст до 25 години, който е готов да сподели своите незабравими доброволчески мигове, които са го променили или са предизвикали у него бурни емоции, заслужаващи да бъдат разказани.

Какво:

Всеки участник може да представи творби с обем до 6 листа А4 без ограничения във формата (от проза и поезия до хумористични разкази или пътеписи- всичко е позволено!), като единственият задължителен момент е текстът по своеобразен начин да описва доброволческия опит на участника.

 В едно произведение могат да бъдат описани повече от една любими ситуации на участника, поощряваме и изпращането на снимков материал, но неизпратилите такъв няма да бъдат ощетявани при оценяването на творбите.

Изпратените творби трябва да са авторски.

В конкурса се допуска участието и на доброволци от чуждестранен произход с условие текстът да е написан на английски език и да представя доброволческият опит на участника на територията на Република България.

До кога? 25 МАЙ 2010г.

Защо?

– за да насърчим развитието на доброволческият опит;

– за да поощрим литературното изразяване;

– за да се опитаме да повишим активността сред младежите;

– за да насърчим сътрудничеството в младежката сфера и да допринесем за развитието на системите за подкрепа на младежки дейности и гражданските организациии, работещи с доброволци в сферата на младежките дейности;

– Резултатите от конкурса ще се използват за популяризиране на доброволческите практики и активизма сред младежите;

– Организаторите на конкурса ще изготвят обобщен документ за изводите и впечатленията, които могат да се направят за състоянието на доброволчеството според самите участници и степента на интересите на младите спрямо различните видове доброволчески практики въз основа на предоставените текстове.

Награден фонд:

–         Всеки участник ще получи сертификат за участие;

–         Всички изявени участници, които членовете на журито от “Човешката библиотека” изберат, ще получат книга по избор;

–         Трима от най-интригуващо изявилите се ще получат творчески комплекти, предоставени от Магазин за художествени материали “Импресия”;

–         Всички, които ни впечатлят достатъчно, ще получат безплатни билети за театър, предоставени от театър “Възраждане”

–         Всички участвали ще получат творчески комплекти “Направи си сам!”, предоставени от Детско Арт Студио “НИК”, с които да изработят сами различни готини и забавни предмети като хекове, гривни и пр. 

–         Петима от вас ще получат специално изработените от ShakerADV за целите на дружеството ни. комплекти шапка и тениска с рекламни надписи “Усмихни се! Бъди доброволец!”. 

–         Един от всички участвали ще получи голямата ни награда, осигурена благодарение на приятелите ни от НЧ “Бъдеще сега”- участие в летен приключенски лагер за младежи. 

 

Advertisements

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,

2 Коментари to “Национален младежки литературен конкурс „Моят незабравим доброволчески спомен“”

  1. Деси Says:

    Всичко много добре, но къде мога да изпратя своето есе 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: