YOU(TH) ACT FOR A POSITIVE CHANGE

“You(th) act for a Positive Change” е младежки обмен, чиято основна цел е популяризирането на младежкия активизъм и доброволчество. Участници в проекта са ученици и студенти от България и Великобритания на възраст 13-20 години, които имат опит в благотворителните или доброволческите начинания, млади хора, готови да работят с хъс и ентусиазъм, за да видят мечтите си за един по-добър и по-усмихнат свят реализирани.

Окуражавайки активното участие на млади хора в развитието на местните общества и срещайки ги с изтъкнати лидери от различни сектори в обществения живот обменът си поставя целта да създаде активна и работеща платформа за обмен на опит, умения и информация, развиване на лидерски умения,.

В продължение на 7 пълни работни дни участниците ще осъществяват културен обмен на идеи, ще работят за практическото им прилагане и осъществяване в местната общност.

Генерирането на идеите ще бъде спомогнато чрез включването в програмата на много интерактивни методи за неформално обучение: дискусии, ролеви игри, театрални и артистични похвати. Целта на тези общи занимания ще бъде постигането на максимална информираност по зададените теми сред участниците, както и създаването на благоприятна среда за творчески подход към предприемането на конкретни мерки и действия.

Наред със ежедневните занимания, участниците ще имат възможността да разгледат и опознаят местната култура- първите дни ще прекарат в столицата, след което ще имат възможността да прекарат няколко незабравими дни в черноморският ни град- Варна, където ще обиколят и разгледат местните атракции и забележителности.

Очакван резултат от всекидневната работа по време на обмена ще бъдат “уличните акции” в двата града, които ще бъдат инициирани и подготвени от участниците и ще представят собственият им креативен поглед върху това как можем да допринесем за желаната от нас позитивна промяна помежду ни и в обществото.

ОРГАНИЗАТОР НА ОБМЕНА: УЧЕНИЧЕСКО БЛАГОТВОРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО КЪМ НГДЕК

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на програма “Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.


Advertisements

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: